Spoznajte projekt Cross-Re-Tour

Spoznajte projekt Cross-Re-Tour

Spoznajte projekt Cross-Re-Tour

04. 03. 2024

Vir in informacije: Arctur d.o.o., www.arctur.si

Projekt Cross-Re-Tour (Breaking silos in the tourism industry: cross domain open innovation supporting the twin transition for SMEs) financira Evropska unija v okviru programa Cosme.

Cross-Re-Tour podpira inovacije na področju krožnega, zelenega in digitalnega poslovanja podjetij v turistični industriji. Projekt omogoča dostop do znanja, orodij in inovacij ter povezuje turistična podjetja z ne-turističnimi, ki so vodilna v zelenem in digitalnem prehodu. Na ta način želi Cross-Re-Tour prestopiti meje med sektorji v podporo trajnostnemu turizmu.

Cilj projekta je:

  • povečati obseg zelenega in digitalnega poslovanja,
  • spodbujanje delitve izzivov na področju trajnosti,
  • pridobivanje znanja in orodij iz drugih sektorjev,
  • partnersko sodelovanje pri uvajanju zelenih in digitalnih inovacij.

Če ste malo ali srednje veliko podjetje, ki deluje v turizmu, vabljeni, da se v projekt vključite in ustvarite zelene in digitalne inovacije v vašem poslovanju. Trenutno lahko sodelujete v spletnem dialogu, v katerem delite svoje izzive na področju trajnosti in digitalizacije. S pomočjo izsledkov spletnega dialoga bodo določene prednostne naloge programa financiranja. V nadaljevanju projekta bo s financiranjem v višini do 30.000 EUR v Sloveniji podprtih 10 malih in srednje velikih turističnih podjetij; razpis za sredstva bo objavljen konec leta 2024.

V spletni dialog se lahko vključite tukaj: Spletni dialog: Slovenia - adhocracy+/crossretour.

Spletna stran projekta: CROSS-RE-TOUR - CROSS-RE-TOUR (crossretour.eu).

Več informacij dobite pri Petri Škodlar, Arctur d.o.o., e-naslov: petra.skodlar@arctur.si

Nazaj