SPIRIT Slovenija objavil dva javna razpisa - za podjetja na voljo skoraj 52 milijonov EUR

SPIRIT Slovenija objavil dva javna razpisa - za podjetja na voljo skoraj 52 milijonov EUR

SPIRIT Slovenija objavil dva javna razpisa - za podjetja na voljo skoraj 52 milijonov EUR

15. 07. 2024

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 12. 7. 2024, www.spiritslovenia.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija je 12. julija 2024 v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani: www.spiritslovenia.si objavila dva javna razpisa, in sicer za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v letih 2024-2028 ter učinkovito rabo energije (URE) in razogljičenje v industriji. Za podjetja bo v sklopu obeh javnih razpisov na voljo skoraj 52 milijonov EUR.

Prvi je javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v letih 2024-2028. Namenjen je podjetjem, ki želijo svoje poslovanje razpršiti na tuje trge in/ali širiti obstoječe dejavnosti na tujih trgih in/ali predstaviti svoje izdelke/storitve tujim potencialnim partnerjem. Okvirna skupna višina razpoložljivih sredstev je do 9.562.500 EUR, ki so razdeljena med posamezne roke za oddajo, kohezijski regiji in lokacije sejmov. Največja višina sofinanciranja je do 18.043 EUR in je odvisna od velikosti najetega razstavnega prostora na izbranem sejmu. Na voljo bo več rokov za oddajo vlog, prvi je 4. 9. 2024.

Drugi je javni razpis URE in razogljičenje v industriji, ki je namenjen spodbujanju naložb v ukrepe učinkovite rabe energije in razogljičenje v industriji, s čimer se doseže prihranke pri porabi energije in zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, kar bo pripomoglo k hitrejšemu zelenemu prehodu in povečanju odpornosti. Sofinancirani bodo stroški naložb v razogljičenje industrije, ukrepe za energetsko učinkovitost industrijskih procesov, ki niso vezani na delovanje stavb, ukrepe za energetsko učinkovitost v stavbah ter v spodbujanje proizvodnje energije iz obnovljivih virov, obnovljivega vodika, biogoriv in soproizvodnje z visokim izkoristkom. Okvirna skupna višina razpoložljivih sredstev je do 42.170.000 EUR, skrajni rok za oddajo vloge je 15. 10. 2024.

Nazaj