S projektom ADRIATinn raziskovalci v pomoč inovativnim podjetnikom

S projektom ADRIATinn raziskovalci v pomoč inovativnim podjetnikom

03. 06. 2014

Vir in informacije: STA, 22. 5. 2014, http://www.sta.si/

V Kopru je potekal prvi informativni dan projekta ADRIATinn, ki je namenjen zlasti malim in srednjim podjetjem s področij energetike, bioekonomije in dobrega počutja.

Projekt ADRIATinn, ki bo trajal dve leti, se financira iz evropskih sredstev, natančneje iz jadranskega čezmejnega programa IPA Adriatic, poleg Inštituta Andrej Marušič pa v njem kot partnerja sodelujeta še Gospodarska zbornica Slovenije in Regionalni razvojni center Koper.

S projektom skušajo okrepiti prenos znanja med raziskovalci in raziskovalnimi ustanovami na eni ter gospodarstvom na drugi strani.

Vključenim podjetjem bodo nudili podporo v obliki start-up vikendov, mentorstev in podobnim. Zlasti od podjetij in podjetnikov, ki iščejo inovativne rešitve in vstop na nove trge, želijo slišati, kaj natančno potrebujejo. Tem podjetnikom bodo v okviru projekta pomagali z organizacijo start-up vikendov, na katerih bodo strokovnjaki pomagali na poti do realizacije podjetniške ideje, od priprave poslovnega načrta do umestitve proizvoda na trg. Prav tako bodo uredili t.i. collaborative laboratories, torej prostore z računalniško in ostalo opremo, kjer bodo podjetniki lahko delali, imeli seminarje in izmenjali ideje. Na podlagi specifičnih potreb podjetnikov bodo pripravili tudi mentorske programe, prav tako bo za pomoč in informacije na voljo tudi helpdesk oz. podpora na mestu. Bolj kot na množičnost ciljajo na vključitev tistih podjetij in podjetnikov, ki si res želijo nekaj pridobiti in ki bodo v projektu resno sodelovali.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj