Mednarodna konferenca - »Usklajevanje znanj in spretnosti s potrebami trga dela«, Maribor

Mednarodna konferenca - »Usklajevanje znanj in spretnosti s potrebami trga dela«, Maribor

14. 01. 2014

Datum: 22. januar 2014

Kraj: Hotel City, Maribor

Izvajalec: eim, Center razvoja človeških virov v sodelovanju z ŠGZ in ostalimi domačimi in mednarodnimi partnerji projekta EFFECT

Neusklajenost ponudbe in povpraševanj po znanjih in spretnostih na evropskem trgu dela se odraža v strukturni brezposelnosti in socialni izključenosti ter negativno vpliva na gospodarsko konkurenčnost in rast. Če želimo učinkovito uporabiti človeški kapital in talente, je treba to neskladje odpraviti ter sisteme izobraževanje in usposabljanje prilagoditi spremenjenim zahtevam trga dela.

Boljše predvidevanje in usklajevanje znanj in spretnosti s potrebami trga dela ter sodelovanje in skupna odgovornost deležnikov kot so vlada, podjetja, zbornice, sindikati, izobraževalne institucije ter drugi, je izziv in ključnega pomena za prihodnji gospodarski razvoj, povečanje konkurenčnosti in zmanjšanje brezposelnosti. Odgovore na ta izziv so partnerji iz Avstrije, Hrvaške, Slovenije in Španije iskali v projektu EFFECT.

Konferenca je priložnost za predstavitev in izmenjavo izkušenj, dobrih praks, modelov in pristopov na področju napovedovanja in usklajevanja potreb in ponudbe znanj in spretnosti na trgu dela, razvoja kariere in vseživljenjskega učenja.

Podrobnejše informacije in program konference bodo objavili na spletni strani projekta EFFECT: http://www.effect-project.eu/.

Prijave: Prijave pošljite na e-naslov: j.sest@center-rcv.org ali po faksu: (02) 333 13 46, prijavite se lahko tudi preko spletne prijavnice.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj