Enodnevni izobraževalno izkustveni dogodek - »Design Biotop«, Ljubljana

Enodnevni izobraževalno izkustveni dogodek - »Design Biotop«, Ljubljana

19. 11. 2013

Zakaj povezati podjetja in oblikovalce?

Datum: 21. november 2013, od 10.00 do 17.00 ure

Kraj: Kino Šiška, Ljubljana

Enodnevni izobraževalno izkustveni dogodek Design Biotop bo potekal v Ljubljani, 21. novembra 2013, od 10 do 17.00 ure v Kinu Šiška.

Dogodek je namenjen podjetjem, predvsem start-upom, oblikovalcem, študentom, akademikom in pripravljavcem politik.

»Design Biotop« je enodnevni dogodek z delavnicami, diskusijami, pogovori in prezentacijami, katerega namen je vzpostavitev širšega razumevanja oblikovalskega mišljenja ter promocija povezovanja podjetij, oblikovalcev in izobraževalne sfere. Multi-disclipinarna narava oblikovalskih praks omogoča sistematično reševanje problemov, zato je v državi, ki išče nove perspektive in priložnosti ključna.

Program

Dogodek »Design Biotop« odpira prostor za razmislek o dodani vrednosti oblikovanja ter o njegovih dolgoročnih vplivih na ekonomsko rast. »Design Biotop« bo predstavil različne modele, projekte in izkušnje iz tujine, ki lahko služijo kot inspiracija za slovenski miselni preporod.

Na dogodku gostimo pet vrhunskih finskih strokovnjakov: Marco Steinberg (Snowcone & Haystack, SITRA), Lauri Repokari (Stanford University), Kalevi Ekman (Design Factory), Heikki Rajasalo, Juuso Koponen. Finska je namreč država, ki je v preteklosti uspela oblikovanje integrirati v vsa področja družbe.

Predavatelji prihajajo iz različnih okolij, od finskega sklada za inovativnost, do t. i. Design Factory-a, ki deluje pod okriljem univerze Aalto v Helsinkih, pa vse do priznane ameriške Univerze Stanford.

Sodelujoče na dogodku se bo spodbujalo k aktivnemu sodelovanju, saj se bodo predavanja in pogovori nadgradili v delavnicah, preko katerih bodo udeleženci pridobili praktične in subjektivne izkušnje.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijave: Potrebna pa je predhodna prijava na spletni strani: www.designbiotop.si.

Organizacija projekta: Javna agencija SPIRIT Slovenija in društvo Tretaroka ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj