Agencija SPIRIT Slovenija botra inovaciji, ki potuje na angleški dvor

Agencija SPIRIT Slovenija botra inovaciji, ki potuje na angleški dvor

23. 07. 2013

Vir in informacije: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma – SPIRIT Slovenija, 18. 7. 2013, www.spiritslovenia.si

SPIRIT Slovenija v okviru svojega obsežnega delovanja podpira in preko razpisov tudi sofinancira projekte in pobude, med katerimi je za promocijo podjetništva in dvig podjetniške kulture izjemnega pomena inovatorstvo.

Slovenski inovatorji vedno znova tudi v mednarodnem prostoru dokazujejo, da z znanjem, inovativnostjo in vztrajnostjo kljubujejo gospodarski krizi.

Zadnji dokaz uspešne promocije slovenskih inovatorjev je slovenska zibelka, ki bo krasila angleški dvor.

Uspešna slovenska inovatorka Erika Drobnič, ki je za svojo prvo verzijo večnamenske zibelke lani podpisala licenčno pogodbo s španskim proizvajalcem otroškega pohištva, je letos združila moči z družinskim podjetjem Pohištvo Potočnik, Steklarno Hrastnik, arhitektom Julijanom Krapežem, oblikovalko Irmo Vončina, etnologinjo Anjo Likar in podjetjem Vitapur.

Eriki Drobnič je od leta 2010 dalje, ko je ta nekdanja bančna uslužbenka stopila na lastno inovatorsko in podjetniško pot, prek Javnega razpisa v podporo nacionalnemu sistemu inovacij (INO) stala ob strani tudi Tehnološka agencija Slovenije (TIA), ki se je letos skupaj z Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) in Slovensko turistično organizacijo (STO) preoblikovala v javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Združeni napori slovenskih ustvarjalcev, podjetij in agencije SPIRIT Slovenija so tako obrodili nov rezultat: estetsko ter funkcionalno dovršen in inovativen model zibelke, ki ga je inovatorka zaščitila z EU modelom, zaradi svoje preprostosti in več namembnosti, pa je dobila številna mednarodna priznanja.

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj