Strokovna ekskurzija - ogled podjetja Rothoblaas (Bolzano, Italija)

Strokovna ekskurzija - ogled podjetja Rothoblaas (Bolzano, Italija)

22. 10. 2024

Datum: od 14. do 16. novembra 2024

Kraj: Bolzano (Cartaccia), Italija

Sekcija lesnih strok, skupaj z Direktoratom za lesarstvo pri MGTŠ in javno agencijo SPIRIT Slovenija, organizira tridnevno strokovno ekskurzijo - ogled podjetja Rothoblaas - vodilnega ustvarjalca visokotehnoloških rešitev za sektorje težke in masivne lesene gradnje Bolzano (Cartaccia), Italija v terminu od četrtka 14. novembra do sobote 16. novembra 2024.

Spored potovanja v Bolzano

1. DAN četrtek, 14. november 2024: Celje-Ljubljana-Sežana-Bolzano           

Ob 5.00 uri zjutraj odhod turističnega avtobusa iz Celja (parking pred dvorano Zlatorog, na Hudinji), ob 6.00 uri iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most) in ob 7:00 uri iz Sežane (parking pred Tuš Sežana). Vožnja z udobnim turističnim avtobusom skozi Italijo proti zahodu, ob postankih za kavo in osvežitev. Na poti se bomo ustavili v Trevisu za sproščen sprehod po centru in čas za pravo kavo. Naslednjič stojimo v Trentu, ki je znan po svoji zgodovini in lepem mestnem središču. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro, kjer bomo videli mestno katedralo in znameniti Tridentski muzej (izbirno). Po prostem času za kosilo (v lastni režiji) nadaljujemo pot proti Bolzanu, ki leži v središču čudovitih Dolomitov. Prihod v Bolzano v poznih popoldanskih urah. Nastanitev v hotelu 4* v centru mesta in večerja. Prosto za večerni sprehod po mestu. Nočitev.

2. DAN petek, 15. november 2024: Bolzano - Cartaccia-Bolzano

Zajtrk v hotelu. Ob 8.00 uri zbirno mesto v recepciji hotela in prevoz do bližnjega naselja Cartaccia, kjer je center in moderno skladišče firme Rothoblaas. Voden ogled podjetja, predstavitev novega avtomatiziranega skladišča  ter predstavitev lesene gradnje v EU in po svetu. Ogled s strokovnim vodstvom do približno 12 ure, nakar sledi skupno kosilo.

Popoldan vrnitev v Bolzano in možnost obiska enega od muzejev Reinholda Messnerja: Muzej Ötzi - Dolomiti kjer hranijo znamenitega ledenega človeka Ötzija, eno najodmevnejših arheoloških najdb v Evropi. Ostalo bo še nekaj časa za samostojno raziskovanje Bolzana, mesta, kjer se prepletata italijanska in avstrijska kultura vključno z čudovito gotsko katedralo, mestnim trgom Waltherplatz in številnimi srednjeveškimi stavbami.

Zbirno mesto v recepciji hotela ob 19.30 uri nakar sledi večerja. Individualen povratek v hotel, saj je restavracija v bližini nastanitve. Nočitev v hotelu.

3. DAN sobota, 16. november 2024: Bolzano - Verona - Sežana - Ljubljana - Celje

Zajtrk v hotelu. Zbor ob 8.00 uri v recepciji hotela nato sledi odhod proti jugu vzporedno z Gardskim jezerom. Zapeljali se boste v Verono in šli peš skozi stari grad do glavnega trga. Možnost dvorjenja Juliji pod njenim balkonom ali imenitnega razgleda s stolpa. Čas za kosilo (lastni režiji) in nato sprehod mimo arene do avtobusa, vrnitev s kratkimi postanki proti Sloveniji pozno zvečer.

Prijavite se lahko najpozneje do torka 29. 10. 2024.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj