Javno povabilo k prijavi za priznanje pravne osebe za nosilca nacionalnega etalona

Javno povabilo k prijavi za priznanje pravne osebe za nosilca nacionalnega etalona

22. 10. 2024

Objavljeno: Uradni list RS, Št. 89, Datum: 18. 10. 2024, Stran: 2443

Predmet javnega povabila: Predmet javnega povabila je priznanje pravne osebe za nosilca nacionalnega etalona na naslednjih področjih:

  • dolžina;
  • tlak;
  • pretok in hitrost plinov;
  • sila;
  • množina snovi/elementna sestava/v organskih in anorganskih matriksih.

Za nosilca nacionalnega etalona se lahko prizna pravna oseba, ki je registrirana kot raziskovalna organizacija in izpolnjuje kriterije usposobljenosti za izvajanje aplikativnih raziskovalnih projektov ter na razpisanih področjih priznanja, za katere se prijavlja, izpolnjuje naslednje pogoje:

  • a) deluje na področju meroslovne dejavnosti najmanj tri leta pred prijavo za priznanje za nosilca nacionalnega etalona in ima zadostno število usposobljenih zaposlenih oseb,
  • b) je akreditirana v skladu s standardi, ki vsebujejo splošne zahteve za usposobljenost preskuševalnih in kalibracijskih laboratorijev pri akreditacijski službi, podpisnici večstranskega sporazuma o medsebojnem priznavanju akreditacijskih listin ali ima potrjen sistem kakovosti s strani EURAMET tehničnega odbora za kakovost,
  • c) deluje z akreditiranimi merilnimi zmogljivostmi ali CMC,
  • d) zagotavlja sledljivost na nižje ravni,
  • e) ima odgovarjajočo merilno opremo ter ostalo potrebno infrastrukturo v izključni lastni uporabi in ima nad njo neprekinjen nadzor,
  • f) ima izdelano strategijo razvoja meroslovne dejavnosti, ki je usklajena z nacionalno strategijo,
  • g) razvojno sodeluje s tujimi raziskovalnimi inštitucijami,
  • h) izdaja v obsegu svoje akreditirane meroslovne dejavnosti samo akreditirana poročila o opravljenih meritvah.

Urad bo priznal pravno osebo za nosilca nacionalnega etalona za eno ali več razpisanih področij z odločbo o priznanju za nosilca nacionalnega etalona za obdobje 15 let.

Več

Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

Razpisnik: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad RS za meroslovje

Rok: Prijava se bo štela za pravočasno, če bo prijava na urad prispela do vključno 14. 11. 2024.

Dodatne informacije: Dodatna pojasnila dokumentacije v zvezi z javnim povabilom so mogoča le na podlagi pisnih vprašanj, ki jih prijavitelj dostavi na urad po pošti ali osebno na naslov: Urad RS za meroslovje, Tkalska ulica 15, 3000 Celje, ali na naslov: Grudnovo nabrežje 17, 1000 Ljubljana, ali po e-pošti: gp.mirs@gov.si.

Dodatna pojasnila bodo priloga k Dokumentaciji v zvezi z javnim povabilom k prijavi za priznanje pravne osebe za nosilca nacionalnega etalona in bodo objavljena na spletnem naslovu: www.gov.si/drzavni-organi/organi-v-sestavi/urad-za-meroslovje/javne-objave/ v rubriki Javne objave.

Prijavitelj lahko zahteva dodatna pojasnila glede dokumentacije v zvezi z javnim povabilom najkasneje sedem dni pred rokom za predložitev prijave.

Kontaktna oseba za dodatne informacije glede javnega povabila je: Suzana Kocijančič, Tel: (03) 428-07-65, e-naslov: suzana.kocijancic@gov.si.

Razpisna dokumentacija: Vsa dokumentacija v zvezi z javnim povabilom je ves čas trajanja povabila na voljo na spletnem naslovu: www.gov.si/drzavni-organi/organi-v-sestavi/urad-za-meroslovje/javne-objave/ v rubriki Javne objave, oziroma v sprejemni pisarni Urada RS za meroslovje na naslovu Tkalska ulica 15, 3000 Celje in na naslovu: Grudnovo nabrežje 17, 1000 Ljubljana, v času uradnih ur do vključno 14. 11. 2024.

Več: Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj