Duševno zdravje v spremenjenem svetu dela: Ključ do produktivnosti in zadovoljstva

Duševno zdravje v spremenjenem svetu dela: Ključ do produktivnosti in zadovoljstva

15. 10. 2024

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 24. oktober 2024, od 10.00 do 11.30 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije MS Teams

V današnjem hitro spreminjajočem se svetu dela, kjer so tehnologija, vrednote in mentorstvo ključni zobniki uspeha, se pogosto sprašujemo, kako ohraniti ravnovesje med produktivnostjo in lastnim zadovoljstvom. Ključna sestavina tega ravnovesja je prav duševno zdravje, ki pogosto ostaja spregledano, a ima neizmerno pomembno vlogo tako pri uspehu posameznika kot celotnih organizacij.

Regijski svet poslovnih žensk in podjetnic in Regijski svet za razvoj človeških virov in zaposlovanje ter društvo za kadrovsko dejavnost MOM, Lenarta in Slovenske Bistrice, vabi na brezplačen spletni dogodek: »Duševno zdravje v spremenjenem svetu dela: Ključ do produktivnosti in zadovoljstva«, kjer boste skupaj raziskali, kaj duševno zdravje pomeni v kontekstu sodobnega delovnega okolja. Na dogodku se boste dotaknili izzivov, s katerimi se mnogi srečujejo, kot so stres, tesnoba, izgorelost in iskanje ravnovesja med delom in zasebnim življenjem. Razpravljali boste tudi o tem, kako lahko s preprostimi vajami in pristopi vsakodnevno skrbimo za svoje duševno blagostanje na delovnem mestu.

Program:

10:00 - 10:05

Pozdravni nagovor ŠGZ in predsednica Perl

10:05 - 10:25

Predstavitev Mirjana Ivanuša, Zinka Kosec, Tatjana Kolenc

10:25 - 11:15

Predavanje Helena Hošpel

11:15 - 11:30

Vprašanja / debata

Vsebina:

1. Spreminjajoči se svet dela: trije zobniki uspeha: tehnologija, vrednote in mentorstvo (Mirjana Ivanuša, Zinka Kosec in Tatjana Kolenc)

2. Pomen duševnega zdravja na delovnem mestu (Helena Hošpel):

  • pomen duševnega zdravja na delovnem mestu (kaj je duševno zdravje in njegove razsežnosti v produktivnosti in zadovoljstvu)
  • pogosti izzivi povezani z duševnim zdravjem na delovnem mestu (stres, tesnoba, izgorelost, ravnovesje med delom in zasebnim življenjem)
  • načini kako skrbeti za duševno zdravje na delovnem mestu (vaje, ki jih lahko uporabite v svojem delovnem okolju)

Predavateljice: Helena Hošpel, Mirjana Ivanuša, Zinka Kosec, Tatjana Kolenc

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj