V EU objavljen razpis za vzpostavitev tovarn umetne inteligence

V EU objavljen razpis za vzpostavitev tovarn umetne inteligence

01. 10. 2024

3 0
Koristnost članka
3 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 10. 9. 2024, www.sta.si

Evropska komisija je 10. septembra 2024 objavila razpis za vzpostavitev tovarn umetne inteligence za krepitev evropskega vodilnega položaja na področju zaupanja vredne umetne inteligence. Poleg tega je komisija gostila prvo uradno srečanje odbora za umetno inteligenco, potem ko je 1. avgusta začel veljati akt o umetni inteligenci.

Tovarne umetne inteligence bodo delovale v okviru omrežja evropskih superračunalnikov za visoko zmogljivo računalništvo (HPC) v EU in bodo na voljo številnim evropskim uporabnikom, kot so zagonska in druga podjetja ter raziskovalci.

Evropa že prevzema vodstvo z aktom o umetni inteligenci, ki zagotavlja, da je umetna inteligenca varnejša in bolj vredna zaupanja. V začetku tega leta je izpolnila obljubo in odprla visoko zmogljive računalnike evropskim zagonskim podjetjem z umetno inteligenco. Zdaj mora Evropa postati tudi vodilna v svetu pri inovacijah s področja umetne inteligence. Tovarne umetne inteligence bodo omogočile ostati na čelu te transformativne tehnologije.

Evropska komisija je gostila tudi prvo uradno srečanje odbora za umetno inteligenco, katerega naloga je oblikovati trden okvir za upravljanje umetne inteligence.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj