Vabilo k sodelovanju: REUSE - »Povečanje trajnosti industrije v srednji Evropi z uporabo modelov krožnega gospodarstva do leta 2030«

Vabilo k sodelovanju: REUSE - »Povečanje trajnosti industrije v srednji Evropi z uporabo modelov krožnega gospodarstva do leta 2030«

24. 09. 2024

Vir in informacije: Regionalna zbornica Postojna, 30. 8. 2024, www.gzs.si/rz_postojna/

Vabljeni k sodelovanju v projektu REUSE2030, ki se osredotoča na podporo načel krožnega gospodarstva skozi razvoj novih strategij, osredotočenih na trajnostne rešitve za zmanjšanje količine odpadkov v strojnem sektorju na ravni srednje Evrope.

Proizvodna industrija v Srednji Evropi porabi ogromno količino virov, pri čemer jih reciklira le 12 %. Poglobljeno razumevanje pretoka odpadkov in razvoj inovativnih rešitev sta ključnega pomena za povečanje krožnosti. Projekt REUSE2030 naslavlja to vprašanje z analizo obstoječih tokov odpadkov in krožnih praks v strojnem sektorju. Analiza je omogočila oblikovanje digitalnega krožnega popisa, ki podjetjem omogoča samostojno uvajanje trajnostnih rešitev. Popis je dodatno podprt z novo razvitim sklopom orodij za brezogljično poslovanje. Obe orodji se testirata v podjetjih, kjer prispevata k razvoju novih strategij, osredotočenih na krožne rešitve za zmanjšanje količine odpadkov v strojnem sektorju.

Komu je projekt namenjen?

Projekt je namenjen industrijskim podjetjem in malim ter sredne velikim podjetjem (MSP), ki se soočajo z izzivi pri Cilj?

Cilj projekta je podjetjem zagotoviti vsa potrebna orodja, znanja in podporo, da bi lahko učinkovito uvajali trajnostne rešitve, za izboljšanje konkurenčnosti na trgu, optimizacijo proizvodnih procesov in zmanjšanje količine odpadkov.

ravnanju z odpadki in uvajanju krožnega gospodarstva.

Zakaj sodelovati?

S sodelovanjem v projektu REUSE2030 boste imeli veliko prednost pri uporabi digitalna orodja za optimizacijo proizvodnje, izračun ogljičnega odtisa in izboljšanje krožnosti vašega podjetja. Imeli poste tudi dostop do digitalnega popisa za učinkovito rabo virov in zmanjšanje odpadkov v vašem proizvodnem procesu.

Sodelujte v projektu in izpolnite vprašalnik

Projekt REUSE2020 je financiran iz programa Interreg Central Europe.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj