Britansko-slovenska poslovna konferenca, Ljubljana

Britansko-slovenska poslovna konferenca, Ljubljana

24. 09. 2024

Datum: 11. oktober 2024, ob 9.00 uri

Kraj: v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije, Šubičeva 4, Ljubljana

Državni svet Republike Slovenije in Britansko-slovenska gospodarska zbornica vabita na Britansko-slovensko poslovno konferenco, ki bo potekala v petek, 11. oktobra 2024, ob 9.00 uri v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije, Šubičeva 4, Ljubljana.

Konferenca se osredotoča na krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Združenim kraljestvom ter skuša osvetliti, zakaj je Združeno kraljestvo privlačna poslovna destinacija. Njen namen je omogočiti dialog med slovenskimi gospodarstveniki in političnimi predstavniki, s posebnim poudarkom na izmenjavi najboljših praks in odkrivanju novih poslovnih priložnosti. Posebna pozornost bo namenjena identifikaciji in naslavljanju izzivov, s katerimi se soočajo slovenska izvozna in uvozna podjetja po izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Britansko-slovenska gospodarska zbornica bo izvedla tudi raziskavo, s katero se ocenjuje trenutno poslovno okolje v Združenem kraljestvu, naložbene načrte, trgovinske ovire ter vpliv izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije na slovensko gospodarstvo. Na konferenci bodo predstavljeni izsledki raziskave, v kateri so sodelovala slovenska podjetja.

Konferenca bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Zagotovljeno bo simultano tolmačenje v oba jezika.

Program

Za udeležbo na dogodku je obvezna elektronska prijava do 10. oktobra 2024, do 10.00 ure. Število prijav je omejeno.

Vsi ostali zainteresirani si dogodek lahko ogledajo v živo na www.ds-rs.si, posnetek pa bo dostopen tudi na spletni strani Državnega sveta.

Konferenco bosta vodila in povezovala predsednik Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance Mitja Gorenšček in Barbara Uranjek, direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj