Javni razpis za spodbujanje neposrednih investicij na področju gospodarstva v Mestni občini Krško za leto 2024

Javni razpis za spodbujanje neposrednih investicij na področju gospodarstva v Mestni občini Krško za leto 2024

24. 09. 2024

Objavljeno: Uradni list RS, Št. 81, Datum: 20. 9. 2024, Stran: 2248

Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa je sofinanciranje neposrednih investicij v osnovna sredstva, ki bodo prispevala k širitvi podjetja, razvoju, povečanju dodane vrednosti in števila zaposlenih.

Namen razpisa: Sredstva v razpisu so namenjena za naslednje ukrepe:

  • kupnina za stavbna zemljišča, na katerih se bodo gradili poslovni prostori za podjetje, katerih prodajalec je bila Mestna občina Krško,
  • strošek komunalnega prispevka,
  • odškodnina zaradi spremembe namembnosti zemljišča,
  • strošek sanacije degradiranih zemljišč na katerih je načrtovana gradnja poslovnih objektov.

Več

Pogoji za sodelovanje: Upravičeni do investicijskih spodbud po tem razpisu so mikro, majhna in srednja podjetja, ter samostojni podjetniki posamezniki, ki izpolnjujejo splošne in posebne pogoje, investirajo na območju mestne občine Krško in imajo pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje za objekt, ki je skladno z Uredbo o razvrščanju objektov (Uradni list RS, št. 96/22) - Priloga 1 klasificiran, kot 1251 Industrijske stavbe.

Več o pogojih najdete tukaj.

Vrednost razpisa: Višina razpisanih sredstev znaša 250.000,00 EUR.

Razpisnik: Mestna občina Krško

Rok: Rok za prijavo na razpis je do vključno 21. 10. 2024 do 12. ure.

Dodatne informacije: Dodatne informacije v zvezi s pripravo prijav in pojasnila k razpisni dokumentaciji so zainteresiranim podjetjem dosegljive na podlagi pisnega zaprosila, posredovanega na elektronski naslov: obcina.krsko@krsko.si (s pripisom: javni razpis - spodbujanje neposrednih investicij), in sicer najkasneje pet dni pred rokom, določenim za prispetje prijav. Odgovori in pojasnila Mestne občine Krško postanejo del razpisne dokumentacije.

Dodatne informacije so na voljo po telefonu v času uradnih dni od 8. do 10. ure na številki (07) 49-81-377, pri kontaktni osebi Anže Turk.

Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani občine: www.krsko.si ali jo v tem roku zainteresirani lahko dvignejo v času uradnih dni v sprejemni pisarni Mestne občine Krško, CKŽ 14, 8270 Krško.

Več: Več o javnem razpisu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj