Avtonomna vozila v intralogistiki, Celje

Avtonomna vozila v intralogistiki, Celje

17. 09. 2024

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 23. september 2024, od 10.00 do 14.00 ure

Kraj: Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru (predavalnica 105), Mariborska cesta 7, Celje

Na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru v okviru promocije zelenega in digitalnega prehoda EU organizirajo delavnice, ki študentom, podjetjem in organizacijam preko vseživljenjskega učenja omogočajo prilagajanje na nove izzive Trajnostnih in Digitaliziranih oskrbovalnih verig (DIGinGREEN).

Vabijo vas, da se udeležite brezplačne delavnice z naslovom: »Avtonomna vozila v intralogistiki«, ki bo potekala v ponedeljek, 23. septembra 2024, od 10.00 do 14.00 ure v predavalnici 105 na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, Mariborska cesta 7, Celje.

Delavnico bosta izvedla doc. Darko Hercog in asist. Primož Bencak.

Avtonomna vozila imajo čedalje pomembnejšo vlogo pri optimizaciji intralogističnih procesov, saj omogočajo samostojen in prilagodljiv transport blaga znotraj skladišč in proizvodnih obratov. Vozila z vgrajenimi senzorji zaznavajo svojo neposredno okolico in s pomočjo naprednih algoritmov izračunajo ter izvedejo optimalno pot do cilja, pri čemer se učinkovito izogibajo morebitnim oviram.

V okviru delavnice bodo udeleženci podrobno spoznali različne vrste avtonomnih in avtomatsko vodenih vozil ter njihove ključne komponente. Pojasnjeni bodo principi delovanja teh vozil, predstavljene pa bodo tudi različne konstrukcijske izvedbe in možnosti prilagoditve teh vozil za različne namene. Udeleženci bodo tako pridobili vpogled v delovanje avtonomnih vozil ter spoznali njihove specifične funkcionalnosti in prednosti.

V sklopu delavnice bo izvedena tudi demonstracija delovanja komercialno dobavljivega avtonomnega vozila.

Na brezplačni dogodek se do zapolnitve 15 prostih mest obvezno prijavite na povezavi: https://1ka.arnes.si/AvtonomnaVozila.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Več informacij o NOO delavnicah, ki jih izvajamo na Fakulteti za logistiko Celje, Univerze v Mariboru na spletni strani: http://digingreen.fl.um.si ali jih kontaktirajte po elektronski pošti: na digingreen.fl@um.si ali bojana.slomsek@um.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj