Kako vpeti trajnost v podjetniški vsakdan?, Ljubljana

Kako vpeti trajnost v podjetniški vsakdan?, Ljubljana

10. 09. 2024

Datum: 1. oktober 2024, ob 9.00 uri

Kraj: Stanovska dvorana ljubljanskega gradu, Ljubljana

Trajnost je široko in nenehno razvijajoče se področje, ki zajema različne sektorje in prakse. Na globalni ravni je trajnostno delovanje postalo ključni dejavnik pri oblikovanju politik in strategij podjetij, saj ni povezano le z okoljskimi, temveč tudi z družbenimi in gospodarskimi vidiki. Ukrepi za doseganje ciljev trajnostnega razvoja zahtevajo sodelovanje vseh družbenih slojev - od vodstva države in javne uprave do gospodarskih subjektov in posameznih državljanov. Skoraj 20 let je minilo, odkar so Združeni narodi predstavili ESG-standarde, s katerimi so želeli bolje razumeti, kako podjetja prispevajo k trajnosti. Trajnostna tematika je postala pomemben del agende vodstev podjetij, njena vloga pa se bo v prihodnje le še krepila.

Z usklajevanjem z načeli ESG lahko podjetja izboljšajo svoj konkurenčni položaj, krepijo zvestobo strank, zaposlenih in poslovnih partnerjev ter dosegajo ekonomske koristi, kot so nižji operativni stroški in boljši dostop do kapitala. Usklajevanje s standardi ESG pa prinaša tudi večjo zavezanost in motiviranost zaposlenih, krepitev kulture podjetja in večjo verodostojnost blagovne znamke.

Pomembno je tudi kako podjetje vpliva navzven na okolje, v katerem deluje, in tudi, kako vidiki trajnosti vplivajo na uspešnost in razvoj podjetja navznoter. Vedno bolj pa se večata pa vloga in odgovornost poslovodstva, ki mora poskrbeti, da so preostali zaposleni seznanjeni in aktivno vključeni o strategiji in principih ESG. Važno je, da so v celoten proces strategije ESG vpleteni vsi v podjetju, uprava, srednji management in tudi vsi ostali zaposleni, da lahko vsak pripomore k soustvarjanju boljšega sveta.

O tem bo tekla beseda tudi na dogodku, ki bo potekal 1. oktobra 2024 med 9. in 13. uro v Stanovski dvorani ljubljanskega gradu. Udeležba je brezplačna, prijava pa zaradi zagotovitve prostih mest obvezna!.

Program:

  • ESG: Od tveganj do priložnosti - Kako trajnostna načela krepijo poslovne rezultate

- Marko Derča, partner, Kearney

  • Trajnostna prihodnost telekomunikacij

- Blaž Ferenc, glavni direktor za področje človeških virov, korporativnih komunikacij in trajnosti, A1 Slovenija in A1 Hrvaška

  • Povezovanje logistike in trajnosti

- Vojko Rotar, član uprave - delavski direktor, Luka Koper

  • Inovativni pristopi k trajnostnemu turizmu

- Dominik S. Černjak, direktor, Jasna Chalet Resort

  • Okrogla miza: Kako vpeti trajnost v podjetniški vsakdan?

- Luka Steiner, predsednik uprave, Športna loterija

- dr. Marta Svoljšak Jerman, direktorica trajnostnega razvoja, kakovosti in varnosti, Petrol

- Peter Frankl, direktor in glavni urednik, Časnik Finance

Več o dogodku

*Organizator dogodka si pridržuje pravice do spremembe programa.

Pridružite se, udeležba je brezplačna

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj