Nov cikel priložnost za slovenska podjetja na področju zelenih tehnologij v Kanadi

Nov cikel priložnost za slovenska podjetja na področju zelenih tehnologij v Kanadi

03. 09. 2024

Vir in informacije: Izvozno okno, 16. 8. 2024, www.izvoznookno.si, Avtor: Simon Pribac

Program LCBA Canada (Low Carbon Business Action and Circular Economy), ki ga financira Evropska unija, pomaga evropskim podjetjem pri vstopu na kanadski trg, kjer povpraševanje po rešitvah za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov hitro narašča.

Cilji programa pomoči vstopa na kanadski trg

Kanada se sooča z naraščajočim pritiskom za dosego podnebnih ciljev Pariškega sporazuma, zaradi česar so tehnološke rešitve za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov vse bolj iskane. Program LCBA Canada evropskim podjetjem omogoča dostop do kanadskega trga, kjer so zelene tehnologije ključnega pomena v sektorjih, kot so gradbeništvo, energetika, težka industrija, transport in kmetijstvo.

Platforma za poslovno povezovanje

Jedro programa je poslovna platforma, ki omogoča povezovanje med evropskimi ponudniki naprednih tehnologij in kanadskimi podjetji.
Ključni elementi programa so poslovni dogodki, kjer evropska podjetja predstavljajo svoje rešitve, kanadska podjetja pa izberejo tiste, ki najbolj ustrezajo njihovim potrebam. Program vključuje tudi tehnično pomoč, ki podjetjem pomaga pri premagovanju ovir na kanadskem trgu, kot so regulacije in dostop do financiranja.

Priložnost za rast

LCBA Canada predstavlja pomembno priložnost za slovenska mala in srednja podjetja, ki razvijajo nizkoogljične tehnologije. Program jim omogoča vstop na nov trg, kjer je povpraševanje po trajnostnih rešitvah v porastu. Kanadski trg je odprt za inovacije, ki lahko prispevajo k zmanjšanju emisij in povečanju učinkovitosti rabe virov, kar ustvarja nove priložnosti za gospodarsko rast in mednarodno širitev evropskih podjetij.

Začetek faze II septembra 2024

Prvi del projekta se je uspešno zaključil z marcem, naslednja faza vključevanja v program LCBA Canada pa se odpre septembra 2024. Evropska podjetja bodo imela priložnost sodelovati v izzivih, ki jih bodo objavila kanadska podjetja, kar jim omogoča neposreden dostop do partnerjev na drugem kontinentu. Program cilja na konkretne poslovne dogovore, ki bodo podprti z evropsko-tehnično pomočjo in financiranjem.

Več informacij o programu je na voljo na tej povezavi.

Za svetovanje in pomoč pri poslovanju s Kanado se lahko obrnete na predstavnike Kanadsko slovenske gospodarske zbornice:

  • Sonya Rosenwirth, izvršna direktorica, e-pošta: sonya@canslo.com, Tel: +1 905 847 8566
  • Simon Pribac, član upravnega odbora, e-pošta: simon@canslo.com, Tel: +1 613 410 3568
Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj