Zanima me podjetništvo. Kako začeti? (v okviru Logaškega tedna obrti in podjetništva 2024), Logatec

Zanima me podjetništvo. Kako začeti? (v okviru Logaškega tedna obrti in podjetništva 2024), Logatec

27. 08. 2024

Datum: 23. september. 2024, ob 16.00 uri

Kraj: Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec, Tržaška cesta 11, Logatec

Septembra bo Logatec oživel s pestro ponudbo podjetniških dogodkov. Območna obrtno-podjetniška zbornica bo namreč v sklopu občinskega praznika organizirala tradicionalni Logaški teden obrti in podjetništva 2024, ki bo s številnimi aktivnostmi obogatil podjetniško in družabno življenje v kraju.

Namen tedna je poudariti pomen razvoja podjetništva za ekonomsko stabilnost občine, ustvarjanje novih zaposlitvenih priložnosti in nizko brezposelnost, povečanje kupne moči in blaginje občanov, spodbujanje inovacij in tehnološkega napredka, ohranjanje lokalnih tradicij, povezovanje skupnosti ter privabljanje novih naložb.

Obrtna zbornica s tem krepi in promovira obrt, podjetništvo, gospodarstvo in turizem. Več kot 350 podjetnikov, prostovoljno združenih v zbornico, ki deluje že skoraj pol stoletja, predstavlja pomemben in prepoznaven podporni podjetniški servis, ki je na voljo podjetnikom in občanom ter potencialnim podjetnikom. 

Dan odprtih vrat: vabilo na kavo!

V ponedeljek, 23. septembra, bo zbornica na široko odprla svoja vrata, prav tako pa tudi SPOT točka - Slovenska nacionalna poslovna točka ter DIGI info točka, ki pomaga občanom pri uporabi digitalnih javnih storitev. Obe točki sta vse leto na voljo za podporne podjetniške in digitalne storitve. Občanom bodo nudili brezplačna svetovanja. 

Pridobivanje novih znanj

Današnji podjetnik mora razpolagati s široko paleto znanj, ki jih je treba nenehno nadgrajevati. Zato bo teden obrti izobraževalno obarvan:

Usposabljanje za vodenje podjetij

Po zelo dobri izkušnji iz lanskega leta tudi letos nadaljujejo z intenzivnim usposabljanjem za vodenje podjetij, ki ga bodo izvedli strokovnjaki s Fakultete za management Univerze na Primorskem. Namen usposabljanja je opolnomočiti podjetnike z znanji in kompetencami s področij organiziranja procesov v podjetju, ekonomije, financiranja podjetij, računovodstva, marketinga, prava, vodenja in pogajanj.

Na mladih svet stoji

Obrtna zbornica že vrsto let mladim približuje podjetništvo in jih spodbuja k ustvarjalnemu ter inovativnemu razmišljanju. Tudi tokrat bodo za logaške učence pripravili podjetniške delavnice in promocijo obrtnih poklicev. Skupaj z Mladinskim svetom Logatec bodo pripravili kviz o kariernih priložnostih in dostojnem delu, ki bo namenjen predvsem dijakom in študentom.

Krvodajalska akcija

V ponedeljek, 30. septembra, se bodo obrtniki in podjetniki že tradicionalno pridružili družbeno odgovorno akciji in eno najplemenitejših oblik pomoči sočloveku - krvodajalski akciji v Logatcu. 

Druženje na vrtu in obrtniško kuhanje golaža

Podjetniško povezovanje in sodelovanje sta ključna za uspeh vsakega podjetja. Zbornica je zato obnovila svoj zeleni zbornični vrt, ki ima zgodovinsko vrednost, saj se je tam sredi 20. stoletja razprostiral zeliščni vrt prvega logaškega lekarnarja Janeza Kristana. Danes na tem vrtu ustvarjajo kulturo obrti, podjetništva, podeželja ter pristne družabne in kulinarične izkušnje. 

V petek, 27. septembra 2024, bo popoldne namenjeno sproščenemu druženju in izmenjavi dobrih praks med podjetniki. Ob Tržaški cesti bo prijetno dišalo, saj bodo notranjski obrtniki na zborničnem vrtu od kuhali golaž, ki ga bodo obiskovalcem brezplačno ponudili. Obiskovalce pa bodo na stojnicah z izbranimi okusi razvajali gostinci, živilci, vinarji in drugi gastronomski ponudniki z Vrhnike, namreč letos je gostujoča obrtna zbornica sosednja Območna obrtno-podjetniška zbornica Vrhnika ter s tem njihovi člani.

Vabljeni, vstop na dogodke je prost!

Več o Tednu podjetništva 2024

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj