Vabilo za sodelovanje v poslovno-razvojni delegaciji in na poslovnem forumu (Severna in Južna Karolina, ZDA)

Vabilo za sodelovanje v poslovno-razvojni delegaciji in na poslovnem forumu (Severna in Južna Karolina, ZDA)

28. 06. 2024

Datum: med 13. in 19. oktobrom 2024

Kraj: Severna in Južna Karolina, ZDA

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ameriško gospodarsko zbornico - AmCham Slovenija vljudno vabi podjetja k udeležbi v poslovno-razvojni delegaciji v Severno in Južno Karolino, ZDA. Severna Karolina je odlična destinacija za industrije kot so biotehnologija, biomedicina, Južna pa med drugim za vesoljsko, avtomobilsko in visokotehnološko industrijo ter energetiko.

Namen delegacije so obiski inovativnih podjetij, raziskovalnih institucij in tehnoloških parkov ter srečanja z ameriškimi podjetji na poslovnih forumih v Severni in Južni Karolini. Na poslovnih forumih bomo predstavili slovensko poslovno in investicijsko okolje ter se seznanili z ameriško poslovno kulturo in potencialnimi poslovnimi partnerji. S tem bo omogočena tudi možnost za odpiranje ameriškega trga slovenskim podjetjem in sklepanje partnerstev.

Program delegacije bo razdeljen na dva dela. Najprej bomo obiskali Severno Karolino, ki je bila nekoč tradicionalna južna zvezna država, danes pa je središče za »life science«, biotehnologijo in dom mednarodnih podjetij s področja farmacije in biotehnologije. Severna Karolina je dom Univerze Duke in slavnega Research Triangle Parka (RTP), ki velja za enega največjih raziskovalnih parkov na svetu. RTP gosti številna visokotehnološka podjetja, raziskovalne institucije in zagonska podjetja, ki skupaj spodbujajo tehnološki napredek in inovacije.

Sledil bo obisk Južne Karoline, ki slovi kot središče proizvodne odličnosti in v kateri deluje skoraj 500 avtomobilskih podjetij. Poleg proizvodnje so pomembne industrije biotehnologija in energetske rešitve. Tehnološko središče na področju naprednih energetskih rešitev je ena od prioritet gospodarstva te zvezne države, ki je tretja najhitreje rastoča država v ZDA.

Dodatne informacije in prijave

Prijave pa so odprte do zapolnitve mest (po principu »first come - first served«) oziroma najkasneje do 1. 9. 2024.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj