Izkoristite zadnjo letošnjo priložnost v okviru EIC Acceleratorja

Izkoristite zadnjo letošnjo priložnost v okviru EIC Acceleratorja

26. 06. 2024

Vir in informacije: Enterprise Europe Network (EEN), 3. 4. 2024, https://een.si

EIC Accelerator je vodilni program Evropskega sveta za inovacije (EIC) za mala in srednja podjetja (MSP). Razpis zagotavlja obsežno financiranje in podporo za zagonska podjetja, MSP in srednje velika podjetja, ki razvijajo inovativne izdelke, storitve ali poslovne modele z možnostjo spremembe obstoječih trgov ali ustvarjajo nove trge. Program se osredotoča zlasti na inovacije, ki temeljijo na znanstvenih odkritjih in tehnoloških prebojih („deep tech“) in kjer je potrebno znatno financiranje za daljše časovno obdobje, preden se lahko ustvari dobiček.

Financiranje:
EIC Accelerator ponuja ob nepovratnih sredstvih tudi mešano financiranje, ki vključuje naložbe v lastniški kapital in nepovratna sredstva. Projekti bodo prejeli od 0,5 do 2,5 milijona EUR v obliki nepovratnih sredstev za razvojni del (od TRL 5 do TRL 8), lahko pa zaprosijo tudi za naložbo v obliki lastniškega kapitala, ki znaša največ 15 milijonov EUR.

Upravičeni prijavitelji:

  • start-upi ali MSP podjetja (vključno s spin-out podjetji)
  • majhna srednje velika podjetja (Small mid-caps z manj kot 499 zaposlenih), ki potrebujejo hitro razširitev dejavnosti TRL 9. Srednje velika podjetja (Mid Caps z manj kot 3.000 zaposlenimi) se lahko prijavijo samo za investicije.
  • fizične osebe ali pravne osebe, ki želijo ustanoviti MSP ali srednje veliko podjetje.

Postopek za prijavo:

Prijavni postopek na EIC Accelerator obsega tri korake:

  1. Kratek predlog: Podjetja morajo predložiti kratek opis svoje inovacije, vključno z informacijami o tehnologiji, trgu in poslovnem modelu (12 strani prijavne vloge, Pitch deck (10 slajdov) in video predstavitev v dolžini največ treh minut).
  2. Polni predlog: Po uspešnem prehodu prve faze se od podjetij zahteva podrobnejši predlog, ki vključuje natančnejšo razlago projekta, poslovnih ciljev, finančnega načrta in potencialnega vpliva na trg ter pisma podpore.
  3. Predstavitev pred žirijo: Izbrana podjetja nato svoj projekt predstavijo žiriji EIC, kjer morajo utemeljiti svoj poslovni načrt in inovativnost projekta.

Vsak korak zahteva podrobno pripravo in predstavitev materialov, ki jasno izkazujejo inovativnost, tržni potencial in sposobnost podjetja za izvedbo projekta.

Rok za oddajo vlog je 3. 10. 2024.

Podrobnosti o razpisu si lahko ogledate tukaj.

Koristno:

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) za vse prijavitelje na razpis EIC Accelerator nudi brezplačno strokovno podporo pri snemanju video predstavitve, ki je ključnega pomena za prvi korak prijave. Z njihovo izkušeno ekipo boste svoj projekt prikazali v najboljši možni luči, kar vam bo omogočilo, da bo vaša predstavitev izstopala. Ne zamudite priložnosti ter izboljšajte svoje možnosti za uspeh s pomočjo strokovne podpore GZS. Za več informacij lahko pišete na e-naslov: razpis@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj