Slovensko-britanski dan obrambne industrije nakazal številne možnosti sodelovanja med državama

Slovensko-britanski dan obrambne industrije nakazal številne možnosti sodelovanja med državama

28. 05. 2024

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 21. 5. 2024, www.spiritslovenia.si

Zaradi spremenjenih varnostnih razmer v svetu bi bilo smiselno okrepiti obrambno sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo, s čimer bomo dodatno okrepili varnost obeh držav in tudi Evrope, je bilo slišati na Slovensko-britanskem dnevu obrambne industrije, ki je potekal 21. maja 2024 v Grand Hotelu Union Eurostars v Ljubljani. Več kot 100 udeležencev dogodka je lahko prisluhnilo dosežkom, primerom dobrih praks in številnim priložnostim za medsebojno sodelovanje na obrambno-varnostnem področju med obema deželama.

Dogodek je pripravila Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, Grozdom obrambne industrije Slovenije (GOIS) in Veleposlaništvom Združenega kraljestva in Severne Irske.

Slovenska obrambna industrija je majhna, nišno specializirana in tehnološko zelo razvita ter proizvaja izjemno kakovostne izdelke, zato lahko predstavlja odličnega poslovnega partnerja.

Več o tem

Dogodek se je zaključil s poslovnimi srečanji med slovenskimi in britanskimi podjetji, na katerih so imeli udeleženci priložnost za poglobljene pogovore in vzpostavljanje morebitnih poslovnih povezav.

Velik interes slovenskih kot tudi britanskih podjetij za Slovensko-britanski dan obrambne industrije kaže na željo po okrepitvi gospodarskih vezi med obema državama na področju varnosti in obrambne industrije. Takšna srečanja poleg seznanitve s trenutnimi trendi, ki vladajo na tem področju, ponujajo tudi vpogled v dobre prakse, priložnost za sodelovanje v razpravah in izmenjavo izkušenj ter odpirajo nove poslovne priložnosti.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj