Brezplačna izobraževalna delavnica - »Kako do dobrih kadrov in možnosti financiranja podjetij?«, Velenje

Brezplačna izobraževalna delavnica - »Kako do dobrih kadrov in možnosti financiranja podjetij?«, Velenje

30. 08. 2022

Datum: 2. september 2022, od 9.00 do 12.00 ure

Kraj: Stari trg 11, Nova Pekarna, Velenje

V prihodnosti čaka Savinjsko Šaleško regijo precej sprememb, ki regijskim podjetjem prinašajo nove izzive in priložnosti.

Ker se zavedajo pomembnosti povezovanja in izobraževanja, bo v petek, 2. septembra 2022, v organizaciji SAŠA inkubatorja in Mestne Občine Velenje potekal dogodek TARČA PRILOŽNOSTI.

V okviru dogodka bodo izvedli brezplačno izobraževalno delavnico: »Kako do dobrih kadrov in kako do možnosti financiranja podjetij?«.

Vsebina delavnice:

- Dejan Stamenić (Adecco Slovenija in Srbija) bo predaval na temo Kako do dobrih kadrov. V času, ko povpraševanje po delovni sili začenja presegati ponudbo, se podjetja sprašujejo kako ustvariti bolj privlačno okolje za svoje zaposlene in na kašne načine rekrutirati ter prepoznati ključne kompetence in talente.

- Dr. Sabina Žampa in Aleksander Dolenc, Riso, d.o.o. bosta predstavila:

  • Pomen zelenega in digitalnega prehoda pri načrtovanju projektov (zeleni prehod z upoštevanjem krožnega gospodarstva in zmanjšanja podnebnih sprememb ter digitalne rešitve in nove tehnologije)
  • Trajnostni projekti za nadaljnji razvoj podjetja morajo biti v predalu vsakega podjetja (kaj morajo vsebovati in upoštevati, da se boste z njimi lahko prijavili na EU razpise?).
  • Aktualni in načrtovani razpisi ter možnosti financiranja podjetij (slovenski aktualni in načrtovani razpisi za podjetja in EU razpisi za razvojne projekte)

Dogodek je namenjen regijskim podjetjem, ki iščejo nov kader in mladim, dijakom in študentom, ki bodo kmalu vstopali na trg dela. Povabljena podjetja bodo po predavanju imela edinstveno priložnost, da se javno predstavijo bodočim kadrom in obiskovalcem dogodka. Vsako podjetje bo imelo na voljo 3 minute za “pitch”, na katerem bo predstavilo področje dela, kakšne so potrebe po kadrih in kaj iščejo pri potencialnih, novih sodelavcih.

Po uradnem delu bo čas za mreženje podjetij in mladih, kjer se bodo pomerili na “tarči prihodnosti.” Gre za zabavno različico speed datinga in verjamemo, da se bo tekom igre spletlo veliko poznanstev.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj