Brezplačno dvodnevno usposabljanje - »Varno delo z živili in načela HACCP«, Slovenj Gradec

Brezplačno dvodnevno usposabljanje - »Varno delo z živili in načela HACCP«, Slovenj Gradec

25. 02. 2022

Datum: 9. in 10. marec 2022, od 9.00 do 14.00 ure

Kraj: Mrežni podjetniški inkubator MPIK (predavalnica 9A,1. nadstropje), Ozare 19, Slovenj Gradec

SPOT Koroška vabi na brezplačno dvodnevno usposabljanje, ki je namenjeno vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in prodajo živil in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezani upoštevati načela sistema HACCP.

Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem, ki se pri svojem delu srečujejo s proizvodnjo in prodajo živil (bari, gostišča, restavracije, okrepčevalnice, menze, slaščičarne, kavarne, turistične kmetije, pekarne, predelava, prevoz živil in drugo) in so pri izvajanju svoje dejavnosti obvezani upoštevati načela sistema HACCP.

Usposabljanje za odgovorne in ostale osebe, ki delajo v prometu in proizvodnji z živili se izvaja na podlagi Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) o higieni živil in Zakona o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili in vse ostale veljavne zakonodaje s področja živil in materialov, ki prihajajo v stik z živili.

Vsebina delavnice:

  • zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil - novosti;
  • kultura varnosti hrane;
  • obveznosti prevoznikov pri transportu živil;
  • varna prehrana in dejavniki tveganja;
  • mikrobiološka merila;
  • dobra proizvodnja praksa (postopki dela z živili - nabava, pravilno rokovanje z živili (hladna veriga), križna kontaminacija, shranjevanje, toplotna obdelava, pravilno odtajevanje, porcioniranje, sledljivost, validacija,….);
  • čiščenje (postopki, vrste čiščenja, rokovanje s čistili,..);
  • dobra higienska praksa;
  • označevanje živil (alergeni, akrilamid, transmaščobne kisline, energijsko hranilne vrednosti, Informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih) - dopolnitev  HACCP dokumentacije;
  • vodenje HACCP dokumentacije, prilagoditve dokumentacije in verifikacija;
  • inšpekcijki nadzor, najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim in inšpekcijskim nadzorom;
  • preventivni ukrepi za preprečevanje razmnoževanja legionele v hišnem vodovodnem omrežju (HVO);
  • priporočila NIJZ RS v zvezi s preprečevanjem legionele;
  • implementacija načrtov preprečevanja razvoja legionel v praksi;
  • praktični primeri izdelave načrta;
  • priporočila za izvajanje dejavnosti v času epidemije COVID 19.

Izvajalec: TRIS svetovanje, Sonja Čeferin Tomaš s.p.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko do petka, 4. 3. 2022 preko spletnega obrazca.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj