Podjetno v svet podjetništva - Priložnost za 250 mladih

Podjetno v svet podjetništva - Priložnost za 250 mladih

13. 11. 2012

Vir in informacije: Delo, 13. 11. 2012, www.delo.si, Avtor: Polona Malovrh

Dvestopetdesetim visoko izobraženim mladim brezposelnim Slovencem se odpirajo priložnosti za zaposlitev v projektu »Podjetno v svet podjetništva«. Regionalni center za razvoj Zasavje RCR je javni poziv za vključitev mladih v projekt objavil prvi.

Prva deseterica se bo zaposlila decembra, v drugih enajstih razvojnih agencijah pa februarja.

Projekt spodbujanja podjetništva in odpiranja novih delovnih mest »Podjetno v svet podjetništva« so kot pilotnega leta 2010 prvi razvijali zasavski razvojniki RCR s sodelovanjem zagorske občine. Z »vložkom« 600.000 evrov je zagorsko občinsko vodstvo 40 mladim omogočilo, da se preizkusijo v »šoli podjetništva«. Rezultat je več kot uspešen: prek 20 (samo)zaposlitev.

Prihodnje leto se projekt širi na vso državo. V vsaki izmed dvanajstih statističnih regij ga bodo izvajali v dveh skupinah s po desetimi udeleženci. Vodilni partner pri izvedbi bo zasavski RCR. Na skoraj štiri milijone evrov ocenjeno operacijo bo v 85 odstotkih sofinanciral Evropski socialni sklad, v 15 odstotkih pa Ministrstvo RS za delo, družino in socialne zadeve. V RCR predvidevajo, da bo v enem letu 250 mladih v Sloveniji vstopilo na trg dela kot samostojni podjetniki ali bodo našli delo pri drugem delodajalcu.

Objavljeni RCR poziv za vključitev v operacijo »Podjetno v svet podjetništva 2013« je namenjen brezposelnim s šesto ali višjo stopnjo izobrazbe katere koli smeri, starim do 35 let in s stalnim bivališčem v zasavskih občinah: Hrastnik, Trbovlje ali Zagorje ob Savi.

Deseterico bo RCR že decembra zaposlil za določen čas petih mesecev; pripada jim minimalna plača in vse pravice iz delovnopravne zakonodaje.

Prijave: Rok za oddajo vlog je 26. november 2012.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj