Startup hiša v Silicijevi dolini

Startup hiša v Silicijevi dolini

04. 09. 2012

Vir in informacije: www.boundbreaker.org, 30. 8. 2012

Zavod Hekovnik je v sklopu poslovnega kluba BoundBreaker organiziral okroglo mizo na temo startup hiše v Silicijevi dolini za slovenska podjetja, prihodnostjo podjetništva ter gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in ZDA ter kaj lahko glede tega naredita državi, kje lahko pomaga diplomacija. Vsi prisotni so se strinjali, da bi bil sedaj pravi čas za startup hišo v Silicijevi dolini.

Razprave se je udeležil ambasador Slovenije v ZDA nj. eks. Roman Kirn, z njim pa še namestnik ambasadorja ZDA v Sloveniji g. Eugene Young, CEO slovenskega startupa vox.io Tomaž Štolfa, ter Kristjan Pečanac - startup trener.

Na razpravi, ki se je je udeležilo ok. 50 ljudi je splošno mnenje močno podprlo idejo startup hiše in izrazilo željo, predvsem pa potrebo po takšni startup hiši, ki bo podjetjem služila kot štab, odskočna deska in sidrišče slovenske gospodarske mreže v Silicijevi dolini. Kar pa je verjetno še pomembnejše od potrošniškega in kapitalskega trga ZDA na katera podjetniki vstopijo preko Silicijeve doline, je ravno miselnost Silicijeve doline, kultura podjetništva, ki bo okužila slovenske predstavnike v hiši.

Čeprav so bili vsi prisotni mnenja, da bi Slovenija morala pomagati saj da bi takšna hiša prinesla obilo drugih koristi, pa trenutno na www.hekovnik.si/house preverjajo interes za tako hišo med posamezniki, podjetji, akademiki in državljani. Želijo ugotoviti kaj so tiste stvari, ki jih taka hiša lahko zagotovi in katere naj zagotavlja najprej.

Naslov za izražanje interesa za startup house: www.hekovnik.si/house.

Dodatne informacije: Tomaž Frelih, vodja projekta Brezmejnik, e-pošta: tomaz@brezmejnik.si

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj