Zanimivi spletni projekti mladih inovatorjev

Zanimivi spletni projekti mladih inovatorjev

17. 07. 2012

Vir in informacije: http://podjetnistvo.finance.si/, 5. 6. 2012, Avtor: Petra Šubic

Mladi socialni inovatorji Društva mladinski ceh so razvili prototip baze s socialnimi igrami za študente, prototip spletne strani za virtualno pomoč nosečnicam in mladim mamam ter prototip portala za brezplačno izposojo športne opreme.

Petindvajset mladih socialnih inovatorjev je na kampu socialnih inovacij na Jesenicah, ki ga je organiziralo Društvo mladinski ceh, pripravljalo prototipe treh spletnih inovacij. Razvijali so zmagovalne spletne inovacije na razpisu za najboljše spletne inovacije, ki rešujejo nek družben problem mladih. Pomagala sta jim izkušen spletni programer in svetovalec za spletno trženje.

Socialne igre za študente

Prva skupina je razvila prototip baze, kjer bodo socialne igre za študente razdeljene v pet različnih kategorij. Oblikovali so tudi privlačno predlogo spletne strani in naredili načrt za njeno promocijo. Ko bo zaživela, bodo tudi uporabniki lahko dodajali igre v bazo in predlagali izboljšave obstoječih iger.

Spletna stran za nosečnice in mlade mame

Druga skupina je razvijala projekt za virtualno pomoč nosečnicam in mladim mamam. Zasnovali so zanimivo spletno stran, ki bo nosečnicam in mladim mamam nudila dovolj informacij, jim omogočila pogovor po skypu in predhodno najavo termina za individualno svetovanje.

Brezplačna izposoja športne opreme na spletu

Tretja skupina pa je zasnovala portal za izposojo športne opreme in načrt za čim večjo dostopnost te spletne strani čim več športnim navdušencem v Sloveniji in drugod po svetu. Spletno orodje jim bo omogočilo stik z ljudmi v tujini, ki bodo športno opremo posojali navdušencem nad istim športom. Sistem bo temeljil na medsebojnem zaupanju, zato bo izposoja brezplačna. Prototipi so v testni fazi in bodo na spletu do konca junija. Tudi v prihodnje si bodo prizadevali za uspešno promocijo in večanje prepoznavnosti omenjenih projektov, s katerimi spodbujajo inovativnost v družbeno odgovornem ravnanju in socialni ekonomiji.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj