Vabilo k udeležbi na prvem spletnem seminarju podporne službe EU, ki malim in srednje velikim podjetjem pomaga pri poslovanju v Iranu

Vabilo k udeležbi na prvem spletnem seminarju podporne službe EU, ki malim in srednje velikim podjetjem pomaga pri poslovanju v Iranu

29. 09. 2020

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 15. 9. 2020

Evropska unija je ustanovila podporno službo za skrbni pregled v kontekstu sankcij EU, namenjeno pomoči malim in srednje velikim podjetjem (SMEs) s sedežem v EU pri poslovanju v Iranu (Due Diligence Helpdesk on EU Sanctions for EU SMEs dealing with Iran).

Podporna služba bo 6. oktobra 2020 izvedla prvi spletni seminar za mala in srednje velika podjetja in gospodarska združenja ter začela uradno ponujati brezplačne storitve.
V okviru spletnega seminarja bodo naslovljene naslednje teme:

  • obseg brezplačnih storitev službe v pomoč uporabnikom,
  • zakonodaja EU o sankcijah na področju trgovine in investicij med EU in Iranom,
  • strokovno svetovanje o tveganjih, ki zahtevajo skrbni pregled,
  • informacije, ki jih SMEs nudijo strokovnjaki EU.

Zainteresirana slovenska podjetja in gospodarska združenja se lahko udeležijo spletnega seminarja z brezplačno registracijo na naslednji povezavi: register.gotowebinar.com/register/1417110369016416779.

Dodatne informacije:

  • Dubravka Šekoranja, ekonomska svetovalka, Veleposlaništvo Republike Slovenije v Teheranu, E-naslov: Dubravka.Sekoranja@gov.si,
  • Alma Židanek, Ministrstvo za zunanje zadeve, Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo, Sektor za bilateralno gospodarsko sodelovanje II, e-naslov: alma.zidanek@gov.si.

Predstavitev podporne službe in njenih storitev, namenjenih spodbudi podjetjem za gospodarsko sodelovanje na iranskem trgu: Due Diligence Helpdesk on EU Sanctions for EU SMEs dealing with Iran (pdf)

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj