Brezplačno predavanje - »Praktični vidiki patentnega varstva«, Koper

Brezplačno predavanje - »Praktični vidiki patentnega varstva«, Koper

14. 05. 2019

Datum: 21. maj 2019, ob 16.30 uri

Kraj: prostori Študentske organizacije univerze na Primorskem (Čevljarska ulica 27, Koper) in Fakulteta za management (predavalnica IB2), Trg Brolo 12, Koper

Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem organizira cikel predavanj na temo intelektualne lastnine. Cilj predavanj je udeležencem predstaviti koristne informacije in primere iz prakse ter jih seznaniti s storitvami Urada Republike Slovenije za intelektualno lastnino in Centra za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem.

Učinkovita patentna zaščita je predpogoj za stimuliranje inovacije in s tem za napredek in razvoj družbe. Zaradi hitrega tehnološkega napredka in globalizacije družbe postaja patentni sistem vse bolj kompleksen pojem. Da bi se izognili zapletom pri vlaganju patenta in izbrali optimalno pot pri postopku patentne prijave je potrebno poznavanje osnove patentnega prava.

Na predavanju boste spoznali faze in stroške postopka patentne prijave, se seznanili z razlikami med patenti na nacionalni ravni, na ravni Evrope in na mednarodni ravni ter preko praktičnih primerov ugotovili kaj je pravzaprav primerna vsebina patentne prijave, kje poiskati podatke o že obstoječih patentih, kakšne pravice nam patent prinaša in kako jih ustrezno zaščitimo.

gost: ALOJZ BARLIČ, Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino

Več o predavanju

Udeležba je brezplačna. 

Prijave in dodatne informacije:Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem, Kontaktna oseba: Karen Gladović, Tel: (05) 663 77 87, e-naslov: karen.gladovic@upr.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj