Gospodarsko ministrstvo z razpisom za spodbujanje digitalizacije v podjetjih

Gospodarsko ministrstvo z razpisom za spodbujanje digitalizacije v podjetjih

23. 10. 2018

Vir in informacije: STA, 5. 10. 2018, www.sta.si

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v Uradnem listu RS (Št. 65, Datum: 5. 10. 2018) objavilo razpis za izvedbo storitev za spodbujanje digitalizacije v malih in srednje velikih podjetjih v obdobju med letoma 2019 in 2023. Na voljo je 2,6 milijona evrov, zadnji rok za oddajo vlog je 26. oktober.

Namen razpisa je izbrati upravičenca, ki mu bo ministrstvo v omenjenem obdobju financiralo izvajanje brezplačnih storitev za mala in srednje velika podjetja s področja digitalizacije in Industrije 4.0. Od 2,6 milijona evrov, kolikor jih je na voljo preko razpisa, je 1,88 milijona evropskih sredstev.

Izbrani prijavitelj naj bi z različnimi aktivnostmi "oblikoval uravnoteženo programsko podporo za dvig digitalnih kompetenc in digitalno transformacijo malih in srednje velikih podjetij". S tem bo prispeval k premagovanju ovir digitalne transformacije, dvigu indeksa digitalnega gospodarstva v Sloveniji, povečevanju števila podjetij, vključenih v globalne verige vrednosti, in dvigu konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Na razpis se lahko prijavijo osebe javnega ali zasebnega prava, ki med drugim delujejo na področju digitalizacije in digitalne transformacije že najmanj dve leti, imajo poravnane davčne obveznosti in niso v postopku prisilne poravnave ali stečaja.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj