Brezplačni strokovni posvet o kriterijih za trajnostno gradnjo, Ljubljana

Brezplačni strokovni posvet o kriterijih za trajnostno gradnjo, Ljubljana

13. 03. 2018

Datum: 16. marec 2018, ob 10. uri

Kraj: Gospodarsko razstavišče (57. mednarodni Sejem DOM), dvorana na Galeriji, Dunajska cesta 10, Ljubljana

Posvet je namenjen seznanitvi z aktualnimi domačimi in evropskimi prizadevanji za obvladovanje, načrtovanje in naročanje okoljsko sprejemljivejše gradnje, saj želimo organizatorji dogodka spodbuditi povpraševanje po boljših stavbah.

Na dogodku bo predstavljena slovenska študija »Pregled sistema trajnostnih kriterijev s predlogom prenosa«, ki sta jo v letu 2017 po naročilu Ministrstva za okolje in prostor (MOP) izdelala Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) in Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG).

Sočasno (2015-2017) je v evropskem merilu nastajal sistem Level(s) - skupni EU okvir ključnih kazalnikov trajnostne gradnje za poslovne in stanovanjske stavbe, ki je od jeseni 2017 na voljo tudi za testno uporabo. Gre za metodo, ki investitorja in projektno skupino sistematično vodi k obvladovanju tistih vidikov gradnje stavb, ki so za človeka, okolje in gospodarnost naložbe ključni.

Program

Izkušnje z uvajanjem sodobnih trajnostnih meril pri načrtovanju stavb bodo predstavili napredni in okoljsko ozaveščeni investitorji, projektanti ter specializirani strokovnjaki za področje trajnostne gradnje.

Več o posvetu

Vabljeni javni in zasebni investitorji, projektanti, proizvajalci gradbenih materialov, tehnologij in sistemov, raziskovalci ter strokovnjaki, ki jih zanima področje trajnostne gradnje.

Več o dogodku

Dogodek je brezplačen.

Prijave: Prijave sprejemajo do zasedbe mest preko spletne prijavnice ali na e-pošti: usposabljanje@gi-zrmk.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj