Slovenski podjetniki na enomesečno izmenjavo v Chicago

Slovenski podjetniki na enomesečno izmenjavo v Chicago

08. 11. 2016

Vir in informacije: CEED Slovenia, http://ceed-slovenia.org/chicago/

Spoznajte ameriško poslovno okolje preko enomesečnega programa v Chicagu

Maja 2017 bo v Chicagu potekala že 5. izmenjava za slovenske tehnološke podjetnike (in predstavnike podjetniškega podpornega okolja) v okviru programa Tech Innovation, Entrepreneurship, and Education Professional Fellows Program.

Program je namenjen vsem, ki se želijo širiti v ZDA ali spoznati ameriško poslovno in podjetniško okolje, ter je odličen za vpogled v najnovejše trende, produkte in poslovne modele, … kako pomemben je pitch in zgodba (Američani so »masters of storytelling«), kot tudi za spoznavanje načina razmišljanja in vsakdanjega funkcioniranja potencialnih ameriških strank, za razvoj prvih poslov, …

Zakaj Chicago? Čikaško startup okolje je še vedno mlado (cca 10 let), startup podjetja so izrazito B2B fokusirana in delujejo v najrazličnejših industrijah, ravno zaradi močnega centra korporacij, ki imajo sedež v Chicagu; hkrati pa se razvijajo v IoT center v ZDA. Za čikaške poslovneže je značilna »mid-west hard working« mentaliteta in so zelo odprti za spoznavanje.

Vsi stroški (potovanja, nočitve in prehrane) so kriti. Program bo potekal od 27. 4. do 2. 6. 2017.

Rok za prijave na majsko izmenjavo je 15. november 2016. Program organizira WorldChicago, pod pokroviteljstvom U.S. Department of State in ameriške ambasade v Ljubljani. CEED Slovenija je partner programa v Sloveniji.

Več informacij ter izkušnje dosedanjih udeležencev si lahko preberete tukaj: http://ceed-slovenia.org/chicago/.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj