Brezplačni seminar - »Pomen standardov za podjetja«, Ljubljana

Brezplačni seminar - »Pomen standardov za podjetja«, Ljubljana

01. 12. 2015

Datum: 14. december 2015, ob 9.00 uri

Kraj: v prostorih Slovenskega inštituta za standardizacijo (predavalnica 2 v drugem nadstropju), Šmartinska c. 152, Ljubljana

Slovenski inštitut za standardizacijo vas vabi na brezplačni seminar z naslovom: »Pomen standardov za podjetja«, ki bo potekal v ponedeljek, 14. decembra 2015, ob 9.00 uri v prostorih Slovenskega inštituta za standardizacijo (predavalnica 2 v drugem nadstropju), Šmartinska c. 152, Ljubljana.

Ali se vam je že zgodilo, da je bil proizvod, ki ste ga uvozili v Slovenijo, umaknjen s trga, ker ni bil v skladu s predpisano tehnično zakonodajo in standardi?

Skladnost proizvoda s predpisi in standardi je element kakovosti in pomeni varnost za uporabnika in proizvajalca. Za proizvajalca, ki sledi tem usmeritvam, je to lahko tudi tržna priložnost.

S tem izobraževanjem želijo udeležencem osvetliti pomen standardov in predstaviti delo standardizacije, ki poteka tako na mednarodni in evropski ravni kot na regionalni in nacionalni.

Udeleženci se bodo seznanili tudi z drugim osnovnim znanjem na področju standardizacije in ga povezali z že znanimi informacijami s tega področja.

Poudarek pa bo na predstavitvi možnosti, ki jih za uspešno delovanje in izpolnjevanje zakonodajnih zahtev na slovenskem in tujih trgih nudi Kontaktna točka SIST s posredovanjem brezplačnih informacij.

Na seminarju bodo predstavljene naslednje vsebine:

  • Vloga Slovenskega inštituta za standardizacijo kot nacionalnega organa za standarde
  • Ravni standardizacije ter metode priprave standardizacijskih dokumentov in njihova vloga
  • Tehnični predpisi in standardi
  • Kontaktna točka SIST

Program

Prijave: Ker je število udeležencev omejeno vas prosijo, da jim svojo udeležbo sporočite po e-pošti: info@sist.si.

Dodatne informacije: Več informacij lahko dobite po telefonu na številki: (01) 478 3068.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj