Brezplačni seminar - »Socialno podjetništvo«, Idrija

Brezplačni seminar - »Socialno podjetništvo«, Idrija

01. 09. 2015

Datum: 2. september 2015, od 10.00 do 12.00 ure

Kraj: v prostorih Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije (učilnica ICRUM), Mestni trg 2, Idrija

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija vas v sredo, 2. septembra 2015, od 10.00 do 12.00 ure vabi na brezplačni seminar z naslovom: »Socialno podjetništvo«, ki bo potekal v prostorih Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije (učilnica ICRUM), Mestni trg 2, Idrija.

Socialno podjetništvo je oblika podjetništva, ki rešuje družbene probleme na drugačen način, krepi solidarnost in spodbuja sodelovanje ljudi. Socialno podjetje lahko ustanovijo nepridobitne pravne osebe za trajno opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva (so.p. A) oziroma za zaposlovanje ranljivih skupin oseb (so.p. B), namen ustanovitve pa ne sme predstavljati pretežno ali izključno pridobivanje dobička.

Delovati na področju socialnega podjetništva je poslanstvo. Socialni podjetnik postavi skupne koristi pred svoje. Zazna družbeni problem in za realizacijo poslovne ideje, ki »rešuje svet«, uporabi podjetniške veščine, znanja in orodja na nov način - z družbeno odgovornim poslovnim modelom, ki je največkrat socialna inovacija. Družba ima do socialnih podjetjih večja pričakovanja. Tovrstne organizacije delujejo v težjih okoliščinah, ne ustvarjajo visoke dodane vrednosti v finančnem smislu, imajo pa velik vpliv na skupnost, kar šteje kot družbeni učinek in socialni kapital. Socialno podjetništvo ni romantika, dela pa nas bolj zadovoljne. Raziskave kažejo, da so v socialnem podjetništvu bolj uspešne ženske, ker imajo bolj razvit občutek za skupnost.

Predavateljica: Lilijana Brajlih

Seminar je za udeležence brezplačen, saj je sofinanciran s strani javne agencije SPIRIT Slovenija.

Prijave: Za udeležbo na predavanju je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice, ki jo najdete na spletni strani: http://www.icra.si/ oz. na naslednji povezavi http://icra.si/index.php?id=370. Število mest je omejeno. Prijave zbirajo do zasedbe prostih mest.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije lahko pokličete na Idrijsko-Cerkljansko razvojno agencijo, Tel: (05) 37 43 911.

Delavnica je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, inovacij, razvoja, investicij in turizma. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev v okviru vstopnih točk VEM na lokalnem nivoju v letu 2015 »VEM 2015«.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj