EXPO Milano 2015, Italija

EXPO Milano 2015, Italija

24. 04. 2015

Datum: od 1. maja do 31. oktobra 2015

Kraj: Milano, Italija

Osrednja tema svetovne razstave EXPO Milano 2015 je hrana, nosilni slogan pa: ”Feeding the Planet, Energy for Life” oz. “Hrana za planet, energija za življenje”. Organizatorji pričakujejo, da bo svetovno razstavo v času od 1. maja 2015 do 31. oktobra 2015 obiskalo 20 milijonov obiskovalcev, predstavilo se bo 147 držav, od tega 55 s samostojnim paviljonom, med katerimi je tudi Slovenija.

Razstava je postavljena severozahodno od mesta, v kraju Rho, ki leži med avtocesto in novim sejmiščnim centrom. EXPO bo s središčem Milana neposredno povezovala podzemna železnica, je pa tudi priročno blizu avtoceste in letališča Malpensa. Poleg tega pa državno železniško podjetje Trenitalia načrtuje tudi gradnjo postaje za hitri vlak Freccia Rossa.

Gospodarska zbornica Slovenije in agencija SPIRIT bosta v okviru razstave EXPO v sodelovanju z drugimi domačimi in tujimi inštitucijami organizirali večje število poslovnih dogodkov. Informacije o dogodkih bodo objavljene na spletni strani: www.exposlovenia.si.

Dodatno bomo informirali tudi o dogodkih, ki jih bo organizirala Evropska Komisija  v okviru projekta »EU Missions for Growth« kot tudi o drugih za slovenska podjetja zanimivih gospodarskih dogodkih, ki jih bodo organizirale druge države udeleženke na svetovni razstavi.

Z namenom sodelovanja gospodarstva na razstavi EXPO je bila razvita platforma: EXPO BUSINESS MATCHING, katere cilj je promocija stikov in srečanj med srednjimi in malimi podjetji. Namenjena je italijanskim in tujim podjetjem za iskanje partnerjev in vzpostavljanje novih poslovnih odnosov.

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj