Nov Portal za delodajalce

Nov Portal za delodajalce

25. 11. 2014

Večinoma brezpapirno sodelovanje

Vir in informacije: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, 11.11.2014, http://www.ess.gov.si/

Zavod RS za zaposlovanje je vzpostavil nov Portal za delodajalce: http://www.zadelodajalce.si/, kjer na enem mestu nudi vse storitve za delodajalce.

Vsem dosedanjim elektronskim storitvam za delodajalce so dodali povezavo na njihovo spletno stran - na informacije, aktualne samo za delodajalce.

Novost je tudi to, da bodo delodajalci poslej imeli celovit pregled nad vsem dosedanjim sodelovanjem z Zavodom (npr. koliko delavcev so iskali, katere ukrepe so koristili, koliko sredstev so pridobili ali so zaposlovali tujce ipd.).

Uporabniki se lahko v nov portal prijavijo s starim uporabniškim imenom (svojim elektronskim naslovom) in geslom oz. z digitalnim potrdilom. Tudi če boste dostopali do starih e-storitev, boste samodejno preusmerjeni na nov portal.

V nadaljnjem razvoju portala želijo tudi omogočiti, da bi večina storitev potekala elektronsko: od oddaje vlog, podpisovanja pogodb, oddaje zahtevkov in končnih poročil za vse programe zaposlovanja – to pomeni večinoma brezpapirno poslovanje z delodajalci.

Prenovili bodo tudi aplikaciji iskanje med iskalci zaposlitve in vnos objave potrebe po delavcih ter se tako še bolj približali delodajalcem, saj že sedaj delodajalci 80 % prostih delovnih mest sporočajo prek elektronskih storitev ter si povprečno mesečno ogledajo 1.800 profilov iskalcev zaposlitve.

Načrtujejo, da bo večina novih aktivnosti izpeljana do konca leta 2015.

Vabljeni k ogledu: http://www.zadelodajalce.si/.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj