Zeleni prehod v gradbeništvu - nizkoogljična gradnja in trajnostni gradbeni materiali

Zeleni prehod v gradbeništvu - nizkoogljična gradnja in trajnostni gradbeni materiali

11. 09. 2024

Gospodarska zbornica Slovenije (dvorana C v 1. ND stavbe), Dimičeva 13, Ljubljana

Datum: 11. september 2024, ob 9.00 uri

V današnjem času se gradbeni sektor sooča z izjemno pomembnim izzivom - zelenim prehodom, ki vključuje nizkoogljično gradnjo in uporabo trajnostnih gradbenih materialov.

Namen GZS dogodka je osvetliti ključne vidike tega prehoda in predstaviti konkretne pristope ter rešitve, ki jih lahko gradbeništvo sprejme za zmanjšanje vpliva na okolje. Vsi skupaj se zavedamo, da je prihodnost v trajnostnem razvoju, in gradbeni sektor igra ključno vlogo pri doseganju teh ciljev. Upajo, da bo razprava prispevala k boljšemu razumevanju in pospešila potrebne spremembe v praksi.

Dogodek je namenjen predvsem podjetjem v gradbeništvu in industriji gradbenih materialov, ki si prizadevajo za inovacije in razvoj novih, trajnostnih rešitev. Prav tako je dogodek priložnost za vse, ki se ukvarjate z raziskavami in razvojem novih proizvodov ter tehnologij za gradnjo stavb, saj ponuja vpogled v najnovejše trende in smernice na področju nizkoogljične gradnje.

Program

Posebej vabljeni so tudi učitelji in profesorji srednjih ter višjih gradbenih šol, saj je dogodek odlična priložnost za izmenjavo znanj in idej, ki bodo vplivale na izobraževanje prihodnjih generacij strokovnjakov v gradbeništvu. Poleg tega pa je tretji del dogodka izjemno pomemben tudi za predstavnike javnih ustanov (npr. občin, stanovanjskih skladov, ipd.), ki načrtujejo prenovo stavb. Tukaj bodo predstavljene ključne informacije in praktični napotki, kako uspešno izvesti trajnostne prenove, pridobiti potrebna finančna sredstva ter izkoristiti spodbude, ki so na voljo za izboljšanje energetske učinkovitosti javnih objektov.

Dogodek je torej idealen za vse, ki želite aktivno prispevati k trajnostnemu razvoju in biti del sprememb, ki oblikujejo prihodnost našega okolja.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj