ZAPOSLOVANJE TUJCEV - predstavitev novosti zaposlovanja tujcev: kaj prinaša zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah?

ZAPOSLOVANJE TUJCEV - predstavitev novosti zaposlovanja tujcev: kaj prinaša zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah?

29. 08. 2024      Podravska regija

OOZ Maribor (Izobraževalna dvorana), Titova cesta 63, Maribor

Datum: 29..avgust 2024, ob 10.00 uri

SPOT svetovanje Podravje vas skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor vljudno vabita na brezplačen dogodek: ZAPOSLOVANJE TUJCEV - predstavitev novosti zaposlovanja tujcev: kaj prinaša zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah?, ki bo potekal v četrtek, 29. avgusta 2024, s pričetkom ob 10.00 uri v prostorih OOZ Maribor (Izobraževalna dvorana), Titova cesta 63, Maribor.

24. julija 2024  je bil v Uradnem listu RS, št. 62/2024 objavljen: Zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah (ZUOPUE). Zakon prinaša drugačen, predvsem pa bistveno hitrejši postopek novega zaposlovanja tujcev in posega tudi v delo ter pristojnosti Zavoda RS za zaposlovanje (v nadaljevanju Zavod).

Ker se pričakuje večji pripad zadev s področja zaposlovanja tujcev na Zavod, so okrepili ekipo sodelavcev za reševanje vlog, zato da bi skladno z novo zakonodajo čim hitreje omogočili hitrejši vstop tujcev na trg dela ter tako zagotovili delovno silo, ki jo slovensko gospodarstvo potrebuje za svoje poslovanje.

Interventni zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah odpravlja krajevno pristojnost pri izdajanju bivalnih in delovnih dovoljenj tujcem ter poenostavlja zaposlovanje tujcev.

Na seminarju bodo strokovnjaki podrobneje predstavili spremembe, ki jih zakon prinaša.

Vsebina:

  • Kako bo ukinitev krajevne pristojnosti vplivala na vloge delodajalcev?
  • Kakšne so spremembe pri pridobivanju delovnih dovoljenj za tujce?
  • Kdaj lahko podjetja pričakujejo ustrezna dovoljenja?
  • Kako ravnati, ko pridobijo potrdilo o vloženi vlogi na upravno enoto ter informativni list zavoda za zaposlovanje?

Predavatelji: Anka Rode in predstavniki Zavoda RS za zaposlovanje ter Upravne enote.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko do vključno torka, 27. avgusta 2024 do 14.00 ure.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj