UNI.MINDS 2023 - strokovne ekskurzije, odprta podjetja in laboratoriji

UNI.MINDS 2023 - strokovne ekskurzije, odprta podjetja in laboratoriji

16. 10. 2023 - 25. 10. 2023

razni kraji po Sloveniji in preko pleta

Datum: 16. do 25. oktober 2023

SPIRIT Slovenija vas toplo vabi na tri strokovne ekskurzije in številne druge dogodke, ki bodo v okviru največjega slovenskega festivala za grajenje inovacijske skupnosti UniMinds potekala na lokacijah po vseh Sloveniji.

UniMinds 2023 bo skozi interdisciplinarni program ponudil vpogled v prebojne inovacije in strokovno znanje raziskovalcev Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem, hkrati pa bodo za boljše razumevanje potreb industrije podjetja odprla svoja vrata in predstavila svoje izzive raziskovalcem, študentom ter drugim predstavnikom gospodarstva. 

Vabimo vas, da se nam S PRIJAVO NA SPODNJIH POVEZAVAH pridružite:

Stroške dogodka v celoti nosimo partnerji UniMinds, zato vas vljudno vabimo, da si rezervirate pod kodo »SPIRIT«, ki jo vpišete pod opombe v prijavnih obrazcih. Ekskurzije vključujejo:

  • organiziran avtobusni prevoz na lokacije z vključenimi pogostitvami,
  • organiziran obisk podjetij in raziskovalnih laboratorijev,
  • organizirano mreženje med vami, raziskovalci iz slovenskih fakultet in perspektivnimi študenti za bodoča uspešna sodelovanja.

Obenem vas vabimo tudi na druge dogodke, ki bodo izvedeni v okviru festivala UniMinds:

  • Otvoritvena predavanja 16. oktobra 2023 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani bodo posvečena netehnološkim inovacijam in socialnemu podjetništvu. V okviru panela z naslovom »Desetletje praktičnih izkušenj strateške, trajnostne in krožne transformacije slovenskih podjetij« se bodo predstavile tudi vsebine programa Trajnostne in krožne transformacija slovenskega gospodarstva.

    Alenka Hren, vodja programa na SPIRIT Slovenija, bo skupaj s predstavnikoma podjetij EMO FRITE d.o.o. iz Celja in FLYCOM Technologies d.o.o. iz Kranja govorila o pomenu celovitega strateškega pristopa k vpeljevanju trajnostnih in krožnih vidikov v poslovanje in kaj so ključne izkušnje in spoznanja udejanjanja takšnih procesov transformacije v poslovni praksi v skupaj že več kot 100 malih, srednjih in velikih podjetij. S strani predstavnikov nastopajočih podjetij, se bo spoznalo njihove individualne izkušnje, ključna spoznanja in učinke tekom izvedbe celovitega procesa strateške transformacije njihovega poslovanja in oblikovanja dolgoročnih trajnostnih in krožnih poslovnih strategij ter poslovnih modelov.   

    Na dogodek ste vabljeni V ŽIVO ali preko ONLINE PRENOSA. Prijave so že odprte!

  • 18. oktobra 2023 bo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo UL Lekov dan za raziskovalce, ki bo postregel s predstavitvami vrhunskih dosežkov in novitet, sledil pa bo tudi ogled fakultetnih laboratorijev. Prvi del dogodka boste lahko spremljali tudi online. 

V popoldanskem času pa se bo odvijal tudi Labs to market - Deep Tech Demo dan, ki ga organizira Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI). Predstavili se bodo izjemni projekti, ki so plod sodelovanja med akademijo in podjetništvom.

  • 23. oktobra boste lahko prisluhnili predavanju Williama Douglasa Figga, Sr, PharmD, MBA, ki bo predstavil svoje neprecenljive izkušnje iz sveta podjetništva v akademskem svetu.
  • Festival UNI.MINDS 2023 se bo slavnostno zaključil 25. oktobra s podelitvijo Rektorjeve nagrade najboljšim mladim inovatorkam in inovatorjem tega leta ter razglasitvijo prejemnikov Inovacijskega sklada Univerze v Ljubljani za leto 2023.

Program in prijave: https://uniminds.si/program

Dogodek poteka pod okriljem »Meseca znanosti«, ki ga podpira MVŠZI, v organizaciji: Pisarna za prenos znanja Univerze v LjubljaniSlužba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru in Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem, SPIRIT Slovenija v sodelovanju z EIT Hubi Slovenija - EIT HealthEIT FoodEIT ManufacturingEIT Raw Materials in EIT Digital. Glavna partnerja dogodka sta farmacevtska družba Lek in Ljubljanski univerzitetni inkubator.

Za več informacij obiščite https://uniminds.si ali pišite na e-naslov: uni.minds@uni-lj.si.



Nazaj