Posveti o novostih zaposlovanja tujcev

Posveti o novostih zaposlovanja tujcev

12. 08. 2024 - 05. 09. 2024

v prostorih Zavoda (velika sejna soba v pritličju), Rožna dolina, cesta IX/6, Ljubljana

Datum: 12. in 22. avgust ter 5. september 2024, od 10. do 12. ure

24. julija 2024  je bil v Uradnemu listu RS, št. 62/2024, objavljen Zakon o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah (ZUOPUE).

Ta prinaša drugačen, predvsem pa bistveno hitrejši postopek novega zaposlovanja tujcev in posega tudi v delo ter pristojnosti Zavoda RS za zaposlovanje.

Ker zavod pričakuje večji pripad zadev s področja zaposlovanja tujcev na Zavod, so okrepili ekipo sodelavcev za reševanje vlog, zato da bi skladno z novo zakonodajo čim hitreje omogočili hitrejši vstop tujcev na trg dela ter tako zagotovili delovno silo, ki jo slovensko gospodarstvo potrebuje za svoje poslovanje.

Za vse delodajalce, upravne enote in druge zainteresirane udeležence v mesecu  avgustu in septembru organizirajo vsebinske posvete na temo nove zakonodaje, ki so jih poimenovali "Zaposlovanje tujcev - novosti in izvajanje v praksi«.

Namen posvetov, ki ju bodo organizirali 12. in 22. avgusta ter 5. septembra 2024 v prostorih Zavoda, Rožna dolina, cesta IX/6 v Ljubljani (velika sejna soba v pritličju), od 10. do 12. ure, je podati odgovore na odprta vprašanja, s katerimi se srečujejo v praksi.

Novosti bodo predstavili:

  • avgusta: Nina Bačnik, UE Ljubljana ter Anka Rode, Zavod RS za zaposlovanje;
  • septembra: Nina Bačnik, UE Ljubljana, Katja MatucMetka Pipan, ZZZS, Miho Šepec, Anka Rode, Zavod RS za zaposlovanje.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj