Evropski dnevi kulture in kreativnosti

Evropski dnevi kulture in kreativnosti

12. 10. 2023 - 13. 10. 2023

Univerza uporabnih umetnosti - Dunaj, Avstrija

Datum: 10. in 11. oktober 2023

Center za kreativnost kot partner EIT Culture & Creativity in Kreativwirtschaft Austria vabi na Evropske dneve kulture in kreativnosti, ki bodo potekali 10. in 11. oktobra 2023 na Univerzi uporabnih umetnosti na Dunaju.

Da bi ustvarjalcem, oblikovalcem politik, podjetjem, akademski sferi, predstavnikom s področja kulturne dediščine, raziskav in inovacij ter vlagateljem na območju jugovzhodne Evrope in alpskega prostora omogočili dostop do storitev EIT Culture & Creativity, na Dunaju odpirajo kolokacijski center za skupno ustvarjanje želene prihodnosti. To bodo obeležili z Evropskimi dnevi kulture in kreativnosti. V sklopu dogodka se bo zvrstil zanimiv program panelov in forumov.

Forum o politikah in prihodnosti kulturnega in kreativnega sektorja in industrij pripravljata in povezujeta Anja Zorko, vodja CzK in Christina Koch, vodja enote za koordinacijo EU pri Austria Wirtschaftsservice.

Na forumu bodo sodelovali predstavniki podpornih organizacij in oblikovalci politik iz različnih mest in regij:

  • Peter Baroš, generalni sekretar SIGIC in svetovalec ministrice za kulturo, Slovenija
  • Ana Ilic, višja svetovalka predsednika vlade Republike Srbije za kreativne industrije in turizem,
  • Danijela Pavlovic, vodja oddelka za kreativnost in kulturo na Ministrstvu za izobraževanje in kulturo Republike Sprske, Bosna
  • Dr. Susanne Ast, namestnica vodje oddelka za informacijske tehnologije in ustvarjalno gospodarstvo na ministrstvu za gospodarstvo, delo in stanovanja Baden-Württemberg, Nemčija
  • Daniela Limberger, vodja Agencije za lokacije in gospodarstvo Leonding, Avstrija
  • Luc Schmerber, Strokovnjak za politike v okviru platforme za učenje politik Interreg Europe
  • Elvisi Kopliku, strokovnjakinja za konkurenčnost pri Svetu za regionalno sodelovanje

Delili bodo praktična spoznanja, vpoglede, dobre prakse in smernice za ustvarjanje enakih konkurenčnih pogojev za razvoj kulturnega in kreativnega sektorja in industrij.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Prijave so obvezne.



Nazaj