Prioritetna naloga ministrstva bo obnova gospodarstva in delovnih mest

Prioritetna naloga ministrstva bo obnova gospodarstva in delovnih mest

08. 08. 2023

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, 7. 8. 2023, www.gov.si

Na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport je 7. avgusta 2023 potekal sestanek s predstavniki gospodarstva, Civilne zaščite Republike Slovenije in pristojnih ministrstev. Škoda za gospodarstvo zaradi poplav bo zelo velika, za podajanje konkretnih številčnih ocen pa je v tem trenutku še prezgodaj. Ministrstvo je skupaj z deležniki pripravilo nabor možnih ukrepov za obnovo slovenskega gospodarstva.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport že vse od petka pozorno spremlja stanje v gospodarskih družbah in je takoj vzpostavilo stik z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), Obrtno zbornico Slovenije (OZS), Trgovinsko zbornico Slovenije in Turistično gostinsko zbornico Slovenije. Zaradi poročanj zbornic o obsežni materialni škodi, tako na materialu kot opremi, in onemogočenem ponovnem zagonu proizvodnje, je potekal operativni sestanek z omenjenimi predstavniki gospodarstva, Civilne zaščite Republike Slovenije, Ministrstva za obrambo in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Gospodarstvu bo na voljo hitra in učinkovita pomoč

Na ministrstvu stremijo k čimprejšnji izvedbi obnove in povrnitvi škode upravičencem iz gospodarstva, da se bo lahko poslovanje podjetij čimprej normaliziralo in se bodo ohranila delovna mesta.

Po sestanku z vsemi predstavniki gospodarstva in pristojnimi ministrstvi bo ministrstvo oblikovalo konkretne rešitve.

Trenutno sta najpomembnejša cilja ohranitev delovnih mest in sprejem ukrepov za zagotavljanje likvidnosti podjetij. Ukrepi bodo šli predvsem v smeri ohranjanja zaposlitev preko mehanizma čakanja na delo. Ukrep, ki je ta hip zelo pomemben za gospodarstvo, je zagotavljanje likvidnosti.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj